רשלנות בטיפול להסרת שיער

רשלנות בטיפול להסרת שיער

באילו מקרים עשוי בית המשפט לקבל תביעות רשלנות בטיפול להסרת שיער? מה מחויבים המכונים להסביר לכם לפני תחילת הטיפול וגם – כמה פיצוי נפסק למטופלת שנאלצה להתחיל להתגלח מדי יום בפניה בשל טיפול כושל בגין רשלנות רפואית ניתוחי לייזר?

בתקופה האחורה פנתה למשרדנו בחורה צעירה וסיפרה כי היא החלה לעשות טיפול להסרת שיער במכון מוכר בארץ. קודם לכן היא נפגשה עם נציגיו והם הסבירו לה כמה זמן יימשך הטיפול ואילו כאבים עשויים להיות לה, ולאחר מכן היא חתמה על כמה מסמכים והחלה את הטיפול.

 

אולם לאחר מספר טיפולים הופיעו בגופה שלפוחיות, ולכן היא ניגשה למכון שם נתנו לה משחה ואמרו לה "אל תדאגי תוך יומיים זה יעבור". אך כעבור מספר ימים היא החלה לסבול מכאבים עזים, ולכן היא פנתה לרופא עור שמסר לה כי היא סובלת מכוויות בדרגות שונות, אשר חלקן צפויות לעבור לה אך חלקן עשויות להפוך לצלקות מכוערות, עקב רשלנות בטיפול שהוענק לה.

 

דוגמה זו של רשלנות בטיפול להסרת שיער מסביר עורך דין רשלנות רפואית אהוד פאי – הנה דוגמה אחת מיני רבות בקרב מטופלים, אשר החלו בתמימותם תוך השקעה של אלפי שקלים טיפול להסרת שיער, אך בסופו של יום שבו לביתם כאובים ועם עגמת נפש רבה, ולעיתים גם עם נזק בלתי הפיך ופגיעה קשה בביטחון העצמי.

 

פסק דין - רשלנות בטיפול להסרת שיער

הובטח למטופלת "פנים חלקות כמו של תינוק" אך קיבלה שערות של גבר

 

במסגרת פסק דין שניתן על-ידי בית משפט השלום בתל-אביב, נדונה תביעת רשלנות בטיפול להסרת שיער שהוגשה על-ידי אישה כנגד מכון להסרת שיער בה היא טענה בין היתר, כי היא פנתה למכון על מנת לבצע טיפול להסרת שיער באזור הלחיים בפניה, שם הובטח לה כי בסיום הטיפול יוותר אזור הטיפול חלק לצמיתות ופניה יהיו "חלקות כמו של תינוק".

 

אולם לטענתה, לא רק שכמות השערות באזור הטיפול לא פחתה אלא שהשערות התחזקו והפכו כהות ועבות יותר, והחלו לצמוח במקומות נוספים בפניה, למרות אין ספור טיפולים שבוצעו לה במשך 3 שנים.

 

עוד היא טענה כי בשל הטיפול היא החלה לסבול משיעור יתר בפניה ובצווארה, שהתאפיין בשיער קוצני ועבה "כשערותיו של גבר", דבר המצריך ממנה להתגלח מדי יום וגרם לה נזק ועגמת נפש מרובה, שכן לטענתה מאז הטיפול היא חסרת ביטחון והחלה להזניח עצמה, וחיי משפחתה עלו על שרטון על רקע זה.

 

המכון הכחיש את טענות האישה וטען מנגד בין היתר, כי הוא לא אירע מקרה של רשלנות רפואית ניתוחי לייזר ופעל כפי שהיה עליו לפעול, וכי התוצאה שקיבלה האישה מהטיפול הוא של שיער פלומתי כפי שמתקבלת בדרך כלל בטיפולים כאלה.

 

בית המשפט קיבל את התביעה וחייב את המכון לשלם לאישה פיצויים סך של כ- 130,000 ₪ תוך שקבע בין היתר, כי אכן נפלה רשלנות בטיפול להסרת שיער מאחר והמכון התרשל בכך שבמהלך הטיפול החל להופיע שיעור יתר באזורים אחרים בפניה של האישה, אך למרות זאת המשיך את הטיפול, וכתוצאה מכך סבלה האישה משיער זיפי שחור בפניה המחייב אותה להתגלח על בסיס יום-יומי, וסובלת מפגיעה קשה בדימוי העצמי, בושה והסתגרות, ומראה פניה נפגם.

 

לחצו כאן למאמר על תביעות ביטוח

מה מחויבים להסביר לכם לפני תחילת הטיפול?

 

במקרים רבים נוהגים המכונים להחתים מטופלים על טפסי הסכמה לקבלת הטיפול, ובכך כביכול רואים עצמם פטורים מאחריות או ממתן כל הסבר.

 

עם זאת בפסקי דין רבים נקבע, כי אין בחתימת המטופלים על טפסים אלה בכדי לפטור את המכון או את המטפלים מאחריותם לגרימת נזק או הסבר על הטיפול, לרבות סיכוי הצלחתו, וכן עריכת בירור מול המטופל על מצבו הרפואי.

 

בנושא זה נקבע בחוק זכויות החולה, כי לא יינתן טיפול רפואי למטופל אלא אם כן הוא נתן לכך "הסכמה מדעת".

 

לשם כך, על המטפל למסור את מלוא המידע הרפואי כדי לאפשר למטופל לקבל החלטה בדרך של בחירה מרצון ביחס לטיפול המוצע. בנוסף, מומלץ לשאול במפורש לפני תחילת הטיפול (תוך תיעוד שיחה זו) מי הגורם שעתיד לטפל בכם, מה ההכשרה שעבר, כמה ניסיון יש לו עם המכשיר הספציפי שבאמצעותו הוא עתיד לבצע לכם את הטיפול וכיו"ב. בנוסף ניתן לבדוק באתר של משרד הבריאות האם הרופא המטפל הוא מורשה לעסוק בתחום.

 

טיפול להסרת שיער נחשב טיפול רפואי שאיננו דחוף, בו יש למטפל מספיק זמן להסביר למטופל את כל שלבי הטיפול, על מנת שהוא יוכל לבחור באם לבצעו או לא, לעומת טיפול רפואי הנעשה במסגרת חירום או לצורך רפואי חיוני והכרחי.

 

במסגרת זו, על המטפל למסור למטופל בין היתר, את הסיכונים שעשויים להיות במהלך הטיפול אשר אדם רגיל היה נוטה לייחס להן חשיבות בהחלטתו להסכים לקבלת הטיפול, ולהסביר אילו תופעות לוואי, כאבים ואי נוחות יכולים להיות במהלך הטיפול, וככל והטיפול הנו טיפול חדשני על המטפל לומר בזאת במפורש למטופל.

 

חובת הזהירות במסגרת טיפול להסרת שיער

 

מכון להסרת שיער או קוסמטיקאית פרטית או כל גורם אחר המספק טיפולים להסרת שיער, חבים כלפי המטופל בחובת זהירות. עליהם להבטיח את בריאותו ושלום גופו בעת קבלת טיפול במכשיר לייזר או באמצעות כל מכשיר רב עוצמה אחר.

 

שכן הם אלה שמחזיקים באותם מכשירים ואמורים להיות בעלי ההכשרה המקצועית המתאימה והמיומנות על מנת לבצע בהם טיפולים, ועליהם לדעת את רמת הזהירות שנדרש לנקוט על מנת שלא להסב למטופלים נזק, בעוד שהמטופלים עצמם אינם יכולים לשלוט בסיכונים ולרוב אינם יודעים באילו אמצעי זהירות עליהם לנקוט, ולכן ככל וייגרם למטפולים נזק במהלך טיפולים אלה, ייתכן וייקבע כי נפלה רשלנות רפואית ניתוחי לייזר, כך גם במקרים של רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים.

על המטפל לנהוג כ- "אדם סביר ונבון"

 

על המטפלים לנהוג במהלך הטיפול כ- "אדם סביר ונבון" כלפי המטופל, וככל והם הפרו חובה זו ונגרם בעקבות הפרה זו נזק למטופל, הפרה זו עשויה להקנות למטופל עילת תביעה כנגד המטפל והמכון בגין עוולת הרשלנות, כך גם במקרים של רשלנות רפואית באבחון סרטן.

 

המושג "אדם סביר ונבון" הנו מושג עמום, העשוי להשתנות ממקרה למקרה. עם זאת, על המטפלים מוטלת חובה לפעול באופן העולה בקנה אחד עם הנהוג והמקובל בקרב שאר המטפלים בתחום, ולנקוט באמצעי הזהירות הנדרשים.

 

פסק דין - רשלנות רפואית ניתוחי לייזר

 

מטופלת שנותרה עם צלקות ברגליים – תקבל כ-40 אלף ₪.

 

בפסק דין שניתן על-ידי בית המשפט השלום בתל-אביב, נדונה תביעה בנושא רשלנות בטיפול להסרת שיער שהוגשה על-ידי אישה כנגד מכון להסרת שיער, בה היא טענה בין היתר כי בוצע לה טיפול רשלני ברגליה, וכתוצאה ממנו היא סבלה מכאבי תופת ונותרה עם צלקות.

 

עוד נטען, כי נציגי המכון לא אמרו לה לפני הטיפול כי קיימת סכנת כוויות או צלקות מהטיפול, ואם הייתה יודעת על כך לא הייתה מסכימה לעבור אותו. עוד טענה האישה כי בסיומו של אחד הטיפולים היא הבחינה כי רגליה אדומות מאוד, בעוד שהמטפלת אמרה לה כי מדובר בכוויות שאמורות לעבור. אולם בחלוף מספר ימים היא המשיכה לסבול מכאבים, ולכן פנתה לחדר מיון שם אובחן כי היא סובלת מכוויות ברגליה והומלץ לה להפסיק את הטיפול מידית.

 

לעומת זאת המכון טען מנגד בין היתר, כי הוא נקט בכל אמצעי הזהירות המקובלים ואף ביצע לאישה לפני תחילת הטיפולים בדיקת התאמה.

 

בית המשפט קיבל את התביעה וחייב את המכון לשלם לאישה פיצויים בסך של כ- 38,400 ₪ שכללו בין היתר, פיצויים בגין נזקים לא ממוניים, הוצאות רפואיות ונסיעות, וכן החזר כספי של הטיפולים ששילמה למכון, תוך שקבע כי המכון הפר את חובת הזהירות והתרשל בטיפול האישה.

 

מה לעשות אם נגרם נזק בטיפול להסרת שיער?

 

ראשית מומלץ לפנות בסמוך לגילוי הנזק לגורם שטיפל בכם וליידע אותו על כך ולתעד את פניותיכם.

 

כמו כן חשוב לצלם את הנזק מיד עם גילויו מכמה שיותר זוויות. ככל ואתם פונים לגורם רפואי כגון – רופא עור או חדר מיון, יש להקפיד לומר במפורש לאותו גורם רפואי כי הנזק נגרם לכם כתוצאה מטיפול להסרת שיער ולבקש שהדבר יירשם במפורש, ולהקפיד לקבל העתק של מסמכים רפואיים אלה.

 

מאחר וישנם סוגים שונים של כוויות, שחלקן עוברות במשך הזמן וחלקן נשארות לצמיתות והופכות לצלקות מכוערות בגדלים ובצבעים שונים, מומלץ ברוב המקרים להמתין תקופה של בין חצי שנה לשנה על מנת להעריך (באמצעות מומחה רפואי) באם הנזק שנגרם לכם הנו נזק חולף או קבוע. נתון זה הנו הנתון המשמעותי ביותר בקשר לגובה הפיצוי הכספי שתוכלו לדרוש לקבל בגין הנזק שנגרם לכם.

 

כמו כן, מומלץ לשמור את כל הקבלות של ההוצאות שנגרמו לכם (למשל עבור רכישת תחבושות, ביגוד, טיפולים רפואיים, נסיעות וכיו"ב), ולהדפיס ולשמור במסודר את כל ההתכתבויות שהיו לכם עם כלל הגורמים של המכון (כגון שיחות וואטסאפ, מיילים, שיחות טלפון וכיו"ב), וכן לדרוש מהמכון לקבל ספר טיפולים שלכם, בו מופיעים שמות כל המטפלים שטיפלו בכם במהלך הטיפול.

 

מעוניינים לקבל מידע נוסף?